Marekerk - Kindernevendienst

Kindernevendienst

Kinderen van 4 t/m 12 jaar mogen tijdens de preek naar hun eigen ruimte gaan. In De Klepel vertelt de leiding van de kindernevendienst een bijbelverhaal of een verhaal gerelateerd aan de Bijbel. In deze verhalen leren de kinderen wie God voor hen wil zijn, over het leven van Jezus en/ of hoe ze kunnen leven naar Gods Woord. De leiding van de kindernevendienst is zich bewust van de voorbeeldfunctie die ze hierin hebben. Naast het verhaal besteden we o.a. aandacht aan: bidden, zingen, kleuren, knutselen of een spel.

Om de verhalen en verwerking zo goed mogelijk aan het niveau van de kinderen aan te passen, zijn er 3 groepen:

Onderbouw groep 1 en 2
Middenbouw groep 3,4 en 5
Bovenbouw groep 6, 7 en 8

Kinderen die naar het voortgezet onderwijs gaan, nemen afscheid van de kindernevendienst tijdens een speciale dienst waaraan zij zelf meewerken. Daarna zijn zij welkom bij de tienerdiensten.

Omdat we werken met de methode Kind op Zondag houden we ons aan het bijbelrooster. Voor ouders en kinderen staat zodoende dezelfde bijbeltekst centraal. Samen met de dominee bereidt de leiding zich voor op de bijbeltekst. Een enkele keer wijken we af van het rooster. Dit kan gebeuren wanneer er speciale projecten zijn: Advent en Kerst of de 40-dagentijd en Pasen. We maken er dan iets bijzonders van met de kinderen.

De leiding van de kindernevendienst werkt ook mee aan: de startzondag, het kinderkerstfeest en het maken van Palmpasenstokken.

Plaats en Tijd:

Iedere zondag tijdens de eredienst in de Klepel.

Danielle Verkade - voorzitter
Marieke van Elmpt - secretaris

Voor informatie kunt u mailen naar: kindernevendienst@marekerkdemeern.nl