Marekerk - Leerhuis

Leerhuis

In het leerhuis in De Meern wordt aangesloten op de werkwijze van het joodse leerhuis waarin geloof en praktijk met elkaar in dialoog worden gebracht. De vieringen in de synagoge waren belangrijk, maar zeker zo wezenlijk was het 'leerhuis' ernaast, waar mensen zich verzamelden om samen te leren 'hoe goed te leven'. 

In de praktijk van toen en nu komt het Leerhuis neer op de bespreking van en discussie over bijbelgedeelte(s) of -thema’s – met/in hun context van tijd, cultuur en overige historische/ hedendaagse relevantie. Het Leerhuis fungeert als aanvulling op het aanbod van de ‘reguliere’ kerkdiensten door dieper in te gaan op teksten en contexten waarvoor (overigens om goede redenen) veelal onvoldoende plaats en tijd is in genoemde reguliere kerkdiensten. De atmosfeer is niet dogmatisch, doch met een open, nieuwsgierige en ook kritische geest worden onderwerpen behandeld onder begeleiding van deskundige uit academische wereld en/of praktijk.

Het leerhuis zal maandelijks plaatsvinden op ZONDAGAVOND in De Klepel bij de Marekerk in De Meern (Zandweg 126) en start om 20.00 uur. Mensen uit Vleuten en Leidsche Rijn-Oost zijn vanzelfsprekend ook van harte welkom. Elke avond zal er een spreker/gast aanwezig zijn die uitleg geeft waarbij verdere verdieping plaatsvindt aan de hand van vragen en eventueel werkmateriaal. Het gaat erom dat mensen met meer kennis en nieuwe inzichten naar huis gaan. Ook zijn onderlinge gesprekken en ontmoetingen van belang. Wil je meer horen over de bijbel en daar samen met anderen over in gesprek gaan, dan is het Leerhuis iets voor jou!

Eerdere inleiders van het Leerhuis in De Meern zijn o.a. ds. Leon Bal, ds. Bert de Velde Harsenhorst, dr. Eric Ottenheijm, dr Marieke den Braber.

Graag zien wij u bij het Leerhuis!

Els Verburg
Arie Verburg
Willem van Gijzen

e-mail: leerhuis@marekerkdemeern.nl.